V okviru DNEVA ZA SPREMEMBE je v sodelovanju s Hišo Sadeži družbe in Zaposlenimi Zavarovalne skupine SAVA potekala akcija pod motom PREMAGAJMO OSAMLJENOST. Tako so zaposleni Zav. Skupine Sava našim stanovalcem podarili nekaj lončnic, ki so se zbirale pred glavnim vhodom na za to pripravljenem mestu. Zbiranje lončnic je potekalo od srede, 5.5. do petka 7.5.2021. Ob koncu akcije so se lončnice s strani službe delovne terapije razdeljene po skupnih prostorih doma, kjer  razveseljujejo naše stanovalce. (galerija slik)

Kresovanje v Domu starejših

V petek 30. aprila smo se stanovalci doma zbrali pred vhodom na dvorišču, kjer sta nam animatorja pojasnila pomen praznovanja 1.maja, postavljanja mlaja in kurjenje kresa. Stanovalke smo s trakovi okrasile mlaj, moški pa so ga postavili. Starejši stanovalec je prižgal kres. Zapeli smo slovensko himno in mahali s slovenskimi zastavicami. Pridne terapevtke pa so nas prijetno presenetile in nas pogostile s sveže pečenimi hrenovkami, sokom in kavo. Stanovalci smo bili veseli in zadovoljni, malce smo tudi zapeli in zaplesali. Hvaležni smo vsem zaposlenim, ki nam z drobnimi pozornostmi lepšajo jesen življenja v Domu starejših Rakičan. (Galerija slik)

24.4.2021 smo v Domu starejših Rakičan izvedli akcijo DAN ZA SPREMEMBE 2021, ki je potekala v sodelovanju s prostovoljci Hiše Sadeži družbe iz M. Sobote. Izvedli smo sprehod do rakičanskega gradu in s tem sledili letošnjemu motu “premagajmo osamljenost”. Verjamemo, da smo bili pri tem uspešni, saj so bili stanovalci ob koncu poti zelo zadovoljni, nasmejani in zgovorni. Kako tudi ne: vreme prekrasno, pozitiven nagovor župana MO M. Sobota A. Jevška, dovolj napitkov in sladkih dobrot iz domače kuhinje, slovenska pesem ter za piko na i, Gašper s harmoniko. (galerija slik)

OBVESTILO – 11.4.2020

OBVESTILO SVOJCEM 30.3.2020

DODATNO OBVESTILO OBISKOVALCEM

KONTAKT

Naslov:
DOM STAREJŠIH RAKIČAN
Ulica dr. Vrbnjaka 1, Rakičan
9000 MURSKA SOBOTA

Tel.: 059 234 945
Fax : 02 530 42 40
E-pošta: dom.rakican@siol.net

Direktor:
Zoran HOBLAJ, univ. dipl. pravnik
Tel.: 02 530 49 16
GSM: 051 600 567
E-pošta: zoran.hoblaj@dsrakican.si